Бовсунівський Логвін Йосипович

23 квітня 2024
  Народився 13.07.1931р.

На факультеті на кафедрі фізики і метотодики викладання фізики
працював з 1952 року.

Вів практичні і лабораторні заняття з курсу загальної фізики, методики викладання фізики, радіотехніки, керував педагогічною практикою студентів.



 

      Народився 13 липня 1931 року в с. Червона Волока Лугинського р-ну  Житомирської області. До початку Великої  Вітчизняної війни закінчив чотири класи середньої школи. З початком війни був евакуйований в м. Ташкент, де продовжив навчання у школі. В 1944 році сім’я повернулась в м. Лугин. Закінчивши школу в 1947 році, Логвін Йосипович вступив на фізико-математичний факультет Київського педагагічного інституту, який закінчив в 1951.

      На кафедрі фізики і методики викладання фізики працював з 1952 року. Вів практичні і лабораторні заняття з курсу загальної фізики, методики викладання фізики, радіотехніки, керував педагогічною практикою студентів.       

     Його наукові інтереси пов’язані  з методикою викладання фізики в середній школі, зокрема з розробкою і вдосконаленням шкільного експеременту. Протягом своєї науково-педагогічної діяльності опублікував більше 10 праць, зокрема:

  1. Збирання схеми радіозв’язку на уроках фізики. Наукові записи Кременецького педінституту, т.ІУ, 1961р.
  2. Демонстрація повільних електричних коливань.Ж. «Фізика в школі», №5, 1965р.
  3. Деякі демонстраційні досліди з використанням звукового генератора і осцилографа. Республіканський науково-методичний збірник «Методика викладання фізики», вип.4, Рад.школа, К.,1969р.
  4. «До вивчення автоколивальних процесів в курсі фізики середньої школи», Республіканський науково-мутодичний збірник «методика викладання фізики», ІІ,Рад.школа,К.,1976р.