Науковці ТНПУ діляться досвідом розбудови компетентнісного освітнього простору НУШ

29 квітня 2024

9-10 квітня 2021 року на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у ННІ інформаційних та освітніх технологій науковці з України та шести закордонних університетів брали участь у роботі ІХ Міжнародної науково-методичної конференції «Проблеми математичної освіти». Серед спікерів конференції була кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інформатики та методики її навчання Тернопільського національногопедагогічногоуніверситету імені Володимира Гнатюка  Ольга Барна.

Ольга Василівна презентувала досвід фізико-математичного факультету з питань цифровізації освіти, зокрема, математичної. Науковиця підняла питання, яке актуальне з огляду на становлення ідей інтегрованого компетентнісного навчання в НУШ, розробки нових модельних програм в основній школі згідно прийнятого Стандарту базової середньої освіти, а саме формування математичної компетентності учнів початкової школи на уроках інформатики.

Організатори конференції, попри її дистанційний формат, зуміли забезпечити кожному учаснику та учасниці можливість взяти участь в науковій дискусії, поділитись досвідом та обговорити із колегами питання, які сьогодні хвилюють усіх, кому небайдужий стан математичної освіти в Україні.

 

 Доповідь Барни О.В.

 Учасники конференції під час обговорення