Професійні секрети відеомонтажу на Тернопіль 1

26 квітня 2024

Монтаж відео – цікава і захоплююча справа, в якій поєднуються професійні знання та творча самореалізація. Важливим в навчальному процесі є побачити, як застосовують навики на практиці. Таку можливість мали студенти спеціальності «Інженерія ігрових проектів» ТНПУ ім. Володимира Гнатюка, побувавши на телеканалі «Тернопіль 1».

Як вдається відтворити цікаву картинку, якщо оператора немає в студії?

Чи можливий монтаж в реальному часі?

Що допомагає ведучим без запинок проговорювати свій текст?

Професійними секретами поділились працівники телеканалу:

.оператор ефіру – Ігор Камінський розповів про зйомки студійних програм, прямі включення, трансляції. Студентам вдалося побачити апаратно-студійний блок – центр управління всього знімального процесу. Саме тут знаходиться обладнання, що контролює і керує камерами, звуком, подачею сигналів в ефір.

.монтажер Володимир Сосна показав, як монтує новинні сюжети, які програми використовує у монтажі, як опрацьовує матеріал від журналістів та операторів. Поділився практичними порадами монтажу відео: як правильно підбирати відеокадри під начитку журналістів, доповнювати графікою, щоб інформація легко сприймалась глядачами.

.керівник «Медіа-школи Тернопіль 1» Людмила Мороз (яка провела цю захоплюючу екскурсію) підготувала невеличке творче завдання для студентів. Ті, хто справиться із завданням, будуть запрошені на майстер-клас від монтажерів відділу Production телеканалу «Тернопіль 1» і дізнаються, як знімають та монтують реаліті-шоу, рекламні ролики та масштабні проєкти.

У студії телеканалу, в якій знімають випуски новин, інформаційні програми та ток-шоу

За апаратно-студійним блоком – оператор Ігор Камінський

Володимир Сосна ділиться практичними порадами монтажу відео

Після відвідин відділу Newsroom, де готують сюжети у свіжий випуск новин (Людмила Мороз та студенти групи КН-26)

 Доц. Лещук С.О.