Roborace 2011/2012

05 травня 2024

 

05 листопада 2011 року у Тернополі приміщенні ТРЦ “Подоляни” о 12:00 відбудеться урочисте відкриття другого сезону відкритого чемпіонату з перегонів роботів “Roborace” 2011/2012, а також перший тур змагань, які проводить громадська організація “Асоціація Робототехніки”.

У цьому сезоні в першому турі змагань братимуть участь українські команди з Тернополя, Львова, Івано-Франківська, Чернівців, Києва та білоруські команди з Бреста. Учасниками цього чемпіонату є слухачі секції робототехніки обласного відділення МАН України, а також студенти кафедри приладів і контрольно-вимірювальних систем ТНТУ ім. Пулюя. Приходьте, підтримайте юних початківців (секція робототехніки).

Метою конкурсу “Roborace” є стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку молоді, задоволення потреб у творчій самореалізації та подальший розвиток і популяризація робототехніки в Україні та світі. В чемпіонаті беруть участь команди, які складаються з 2-х або більше чоловік, один з яких є капітаном команди. Також до її складу може входити тренер. Вікових, територіальних, національних та інших обмежень до учасників чемпіонату немає. Найцікавішим є те, що чемпіонат є аналогом усім відомих перегонів Формула-1 з єдиною відмінністю - під час заїздів змагань роботи керуються виключно за допомогою автоматичного управління. Всі інші способи – заборонені. За найкоротший проміжок часу робот повинен пройти від 10 до 30 кіл траси (залежно від її довжини та складності) від місця старту до фінішу, обходячи інших роботів та не виїжджаючи за межі траси. Кола траси виділені чорною лінією, а її межі визначені бортами. Перешкоду (робота) робот може обійти з будь-якої сторони. Допускається рух по будь-якому колу траси, котре позначене чорним кольором. Переможцем вважається та команда, що потратила для проходження траси найменшу кількість часу.

Детальнішу інформацію про умови чемпіонату можна отримати на сайті чемпіонату або Асоціації Робототехніки http://www.roboart.org.ua/